Startpagina Pluimvee

Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Veurne

Er is vogelgriep van het hoogpathogene type H5N1 vastgesteld op een commercieel pluimveebedrijf in Veurne, zo maakte het FAVV dinsdagavond 28 december bekend. Om een verdere verspreiding te voorkomen, wordt het nog aanwezige pluimvee geruimd. Daarnaast wordt er ook een beschermingszone van 3 kilometer rond het bedrijf ingesteld en een bewakingszone van 10 kilometer.

Het FAVV geeft aan dat de nieuwe zones bovenop de zones komen die begin december werden afgebakend naar aanleiding van besmettingen in Alveringem en net over de grens in Frankrijk. Het gaat dan over de gemeenten Warhem, Winnezeele, Rexpoede, Wormhout en Herzeele.

In al deze zones zijn bijkomende maatregelen genomen om vogelgriep te bestrijden. Het gaat onder meer om een verbod op het verplaatsen van pluimvee, andere vogels en broedeieren. Doorvoer is wel toegelaten. Daarnaast moet elke professionele pluimveehouder binnen de 24 uur een inventaris...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken