Startpagina Milieu

Minister Demir koopt 11 gronden om meer open ruimte te creëren in Vlaanderen

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft 1,8 miljoen euro vrijgemaakt om 11 gronden te kopen en zo meer groen en open ruimte te creëren in Vlaanderen, zo blijkt dinsdag 28 december uit een persbericht.

"Door gronden en constructies aan te kopen, kunnen op het terrein noodzakelijke ingrepen worden gedaan en worden plannen ook effectief omgezet in de praktijk", luidt het. Het gaat om aankopen in de provincie Antwerpen en in de steden en gemeenten Boechout, Boortmeerbeek, Lier, Linter, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Tervuren, Vorselaar en Zoutleeuw.

Meer open ruimte creëren in het dichtbebouwde Vlaanderen is een van de pijlers van het beleid van Demir. "Het belang van natuur wordt jaar na jaar duidelijker. Om te ontspannen, maar evengoed om ons te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken