Startpagina Edito

Edito: Genieten van innovaties

Vorige week maakte de beursorganisatie achter Agritechnica – misschien wel wereldwijd de belangrijkste beurs voor landbouwmechanisatie – haar met een gouden of zilveren medaille bekroonde innovaties bekend. Hoewel de beurseditie van 2022 geannuleerd is, kunnen mechanisatieliefhebbers toch nog smullen of gruwelen van de innovaties.

Er werd slechts één gouden medaille uitgereikt, namelijk aan de Nexat- systeemtractor. Onze eerste reactie hierop is dat dit niets nieuws is. Ergens in de jaren 50-60 werd dergelijke ‘portaaltrekker’, die veel breder is dan dat hij lang is, al uitgevonden. Toch kunnen nieuwe technieken en de groeiende aandacht voor de bodem wel de basis zijn voor meer succes nu. Je kan immers in werkgangen van 12 m breed op het veld werken in onbereden grond, van zaaibedbereiding tot oogst. Net dat is goed om bodemverdichting tegen te gaan en om het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken