Startpagina Actueel

Uienschilbedrijf Ongena kent stevige groei

Zelf hadden Joeri Ongena en zijn vrouw Veroniek Maes nooit gedacht dat ze ooit uien zouden schillen. “Ik werkte als elektromecanicien in een patéfabriek.. Daar gebruikte men gepelde uien”, vertelt Joeri. Tien jaar later gaat bij Uienschilbedrijf Ongena jaarlijks maar liefst 4.000 ton afgewerkt producten de deur uit.

Iedereen heeft het al eens gedaan en niemand kan het haast droog houden: uien (of ajuinen) schillen. In de wereldkeuken zijn uien een gegeerd basisproduct, dat vrijwel in elk gerecht wordt gebruikt.

Versnipperde uien zijn dan ook kleine smaakbommen, die daarnaast ook supergezond, geneeskrachtig en desinfecterend zijn.

Vooraleer je ze kunt gebruiken, moeten ze echter eerst worden geschild en verfijnd.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken