Startpagina Veeteelt

Vooruit hekelt ‘populisme’ CD&V Limburg over de wolf

De Limburgse Vooruit-parlementsleden Ludwig Vandenhove en Kris Verduyckt verwijten hun collega’s van CD&V ‘populisme’. De Limburgse christen-democraten hadden ervoor gepleit de ‘probleemwolf’, die verantwoordelijk zou zijn voor verschillende recente aanvallen, te verplaatsen. Maar volgens Vooruit helpen dergelijke uitspraken niemand vooruit en zijn ze een smet op de vele natuurinvesteringen die van Limburg een aantrekkelijke en groene provincie heeft gemaakt.

Dat er sinds 2,5 jaar opnieuw wolven in ons land leven, noemen Vandenhove en Verduyckt een succesverhaal, omdat het een gevolg is van decennialange investeringen in de Limburgse natuur. Ze hebben begrip voor emotionele reacties van boeren die de afgelopen tijd vee hebben verloren. Maar dat het samenleven met het roofdier de laatste weken niet vlekkeloos verliep, mag voor hen geen reden zijn om aan alle inspanningen en Europese beschermingsregels voorbij te gaan.

Vlaams parlementslid Vandenhove doelt daarmee op CD&V Limburg. "De wolf is Europees...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken