Startpagina Actueel

Goede controleresultaten en goed werkend systeem verminderen de controlelast

Het Departement Landbouw en Visserij heeft onlangs van de bevoegde Europese instellingen groen licht gekregen om voor de komende campagne 2017 het verplichte controlepercentage voor de controles ter plaatse op de basisbetaling te laten dalen van 5% naar 3%.

Op het terrein werd vastgesteld dat de landbouwers de premievoorwaarden met betrekking tot de basisbetaling goed naleven en het systeem van de administratie voldoet aan de vereiste strenge kwaliteitseisen. Hierdoor mag de administratie de controlelast op de basisbetaling bijna halveren.

Correcte aangifte

Eind februari is het weer zover: alle landbouwers moeten via e-loket hun jaarlijkse verzamelaanvraag indienen. Tijdens het indienen van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken