Startpagina Actueel

Project KALfit: brochure in de maak voor efficiënte opfokvan gezonde kalveren

Plan, Do, Check en Act: de PDCA-aanpak staat centraal in het demoproject KALFIT voor Vlaamse rundveehouders. De initiatiefnemers leggen de laatste hand aan een informatieve brochure, die een glashelder overzicht zal bieden van alle aandachtspunten voor een efficiënte opfok van kalveren. Veehouders kunnen er onmiddellijk op hun bedrijf mee aan de slag.

Het project ‘Kalvergezondheid optimaliseren door systematisch aanpak en correct gebruik van hulpmiddelen’, afgekort KALFIT, van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), Inagro, Hooibeekhoeve en DGZ (Dierengezondheidszorg Vlaanderen) heeft als doelstelling om goede praktijken en concrete acties voor het kalvermanagement in de melkveehouderij te verbeteren.

Opfok van kalveren

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Actueel Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro.
Meer artikelen bekijken