Startpagina Bedrijfsnieuws

LU-koekjes, gemaakt met oog voor biodiversiteit en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Aveve. Sinds de lancering van het LU-Harmony-charter wordt continu gewerkt aan een duurzamer koekje. Dat betekent dus ook kiezen voor een meer lokale teelt. Voor de oogst van 2021 telen landbouwers en klanten van Aveve-zaakvoerder Vadis in de regio Oudenaarde zo’n 120 ha biscuittarwe, die in de fabriek van Mondelez International tot koekjes wordt verwerkt.

Het was al in 2008 dat LU zich engageerde om een duurzamer koekje in de winkelrekken te leggen. En dat gebeurde onder andere met het LU’Harmony-initiatief. In het kort betekent dit dat er zo dicht mogelijk bij de fabrieken wordt samengewerkt met de landbouwpartners, dat er meer duurzame landbouwpraktijken worden toegepast en dat de lokale biodiversiteit gestimuleerd wordt. De tarwe, het belangrijkste ingrediënt in de meeste LU-koekjes, zou ook het best lokaal geteeld zijn, wat de traceerbaarheid enorm verhoogt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken