Startpagina Pluimvee

Conny van den Top (NL): Een gemengd bedrijf heeft voor- en nadelen

Conny van den Top en Jan Vaarkamp uit Lunteren hebben zowel 60 stuks melkvee als 5.000 biologische leghennen. Een gemengd bedrijf heeft zowel voor- als nadelen. In ieder geval willen ze met het melkvee groeien naar 75 stuks melkvee en hebben ze daarvoor in 2016 hun ligboxenstal verlengd.

Melkvee- en pluimveehoudster Conny van den Top (43) uit Lunteren vindt het heel mooi dat ze het bedrijf van haar ouders voort kan zetten. “Mijn opa en oma zijn hier begonnen op deze locatie. Of er tussen onze kinderen een opvolger zit, dat zien we wel. Er komt momenteel zo veel af op de landbouw. Het is wel zo, als een van de kinderen het bedrijf toch wil overnemen, dan zullen we dit zeker motiveren.” Conny en haar man Jan (53) namen het bedrijf in 2009 over van de moeder van Conny. In dat jaar trouwden ze ook. Conny moest tussen 2003 en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken