Startpagina Bijzondere groenten

Peulvruchtenteler Maarten De Wit: “Boterbonen liggen goed in de markt, hopelijk is dat later voor edamame ook”

Groene bonen, erwten, boterbonen en edamame… er is een heel gamma aan peulvruchten, en op het bedrijf van Maarten De Wit uit Leest staan ze allemaal: “Met de peulvruchten krijgen we ons zomerseizoen ook goed gevuld. Edamame proberen we sinds vorig jaar in een klein proefje, want daar is nog weinig kennis over in België.”

We ontmoetten Maarten De Wit op zijn erf in Leest. “Op deze moment ga je nog niet al te veel op het veld zien hoor, buiten de erwten”, waarschuwt hij. Maarten is een groenteteler die zich specialiseert in de peulvrucht. Dat deed hij niet altijd. Hij ging eerst naar de tuinbouwschool, en begon erna te werken op de veiling. Thuis werkte hij wel mee op de boerderij. Het bedrijf was oorspronkelijk van zijn grootouders, tot zijn ouders het in bijberoep overnamen. “Mijn ouders hadden elk nog een eigen job. Ze teelden ongeveer dezelfde teelten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bijzondere groenten

Maarten Jacobs (Den Oude Kastanje): Vergeten groenten? Ik spreek liever over bijzondere groenten

Actueel Brave hendrik, zevenblad, pinksterbloem, Franse aardkastanje: het zijn niet onmiddellijk ‘vergeten’, maar eerder ‘bijzondere groenten en planten’. De Ecohoeve Den Oude Kastanje van Maarten Jacobs en zijn vriendin Lotte in Herselt specialiseert zich organisch in eetbare planten. “We surfen mee op de groeiende interesse voor voedselbossen en eetbare tuinen. Ook corona verstevigde die trend, onder meer omdat mensen meer dan ooit in hun eigen tuin willen tuinieren en gaan experimenteren.”
Meer artikelen bekijken