Startpagina Varkens

PRRS-Monitor Vleesvarkens brengt inzicht

PRRSV is aanwezig op het grootste deel van de Vlaamse varkensbedrijven. En toch is men zich niet altijd bewust van de nadelige gevolgen ervan. Het virus veroorzaakt niet alleen PRRS zelf, het maakt de dieren ook gevoeliger voor andere infecties. Dit ondervond ook deze varkenshouder aan den lijve bij zijn vleesvarkens, hoewel hij zijn biggen al monitorde voor PRRSV.

Enkele jaren geleden kampte de varkenshouder met problemen bij zijn vleesvarkens. “We waren ervan overtuigd dat het vooral om Glässer ging. We stelden er telkens een behandeling voor in, maar de problemen keerden steeds terug. Mijn dierenarts wou verder zoeken omdat hij een andere oorzaak vermoedde.”

PRRSV als hoofdoorzaak

De dierenarts dacht aan PRRSV. “Hij zag namelijk dat dit ook op andere bedrijven voor problemen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken