Startpagina Groenten

De Pleynhoeve: “Je moet de asperge soigneren en dan krijg je er een topproduct voor terug”

Voor De Pleynhoeve in Noorderwijk is hét hoogtepunt van het jaar alweer bezig: het aspergeseizoen. Mensen lopen op en van het veld voor de oogst van asperges, en binnen de hoeve staat iedereen paraat aan de machines om dat witte goud te sorteren en te verpakken. “Hier zie je de hele familie samenwerken aan één doel”, vertelt eigenaar Ben Van Olmen. “We soigneren het aspergegewas een heel jaar door, het is heel arbeidsintensief, maar het product dat je ervoor krijgt is van topkwaliteit.”

Het is 6u ’s morgens, midden april. Meer dan de helft van de Belgen ligt nog in bed te ronken, maar dat is zeker niet het geval bij De Pleynhoeve. De machines draaien op volle toeren en de familie van Ben Van Olmen en zijn vrouw Katrien – een team van 14 personen – sorteert en verpakt gefocust maar in een goed tempo de witte lekkernij voor de winkel opengaat. “Tegen 10u hebben we 800 à 900 kilo asperges verwerkt, en dat is nog niet eens de piek van het seizoen. We zijn in de aanloop van het seizoen. De nachten zijn fris, we hebben vorst...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Meer artikelen bekijken