Startpagina Edito

Begrip voor voedselproductie

In Landbouwleven editie 7 juli publiceerden we een lezersbrief die de problematiek aanhaalt die de plattelandsbewoners ondervinden als boeren en loonwerkers ‘s nachts nog aan het werk zijn. Een prachtige lezersbrief vinden we zelf: hij duidt op een probleem en vanuit de schrijver-landbouwer komt er een mooi gefundeerd antwoord.

Ik ondervond zelf ook enkele weken geleden de problematiek: het was een warme nacht omwille van het weer en boven had ik het venster ‘s nachts laten openstaan om toch enige verkoeling binnen te krijgen. Kort na middernacht, ik lag er eens vroeger in dan gewoonlijk en had zelfs al de slaap gevat, werd ik niet alleen wakker maar zelfs ‘opgeschrikt’. Dit omwille van de wikkelarmen die de stretchfolie openrekten om de balen voordroog in te pakken.

Mijn vrouw haar eerste reactie: “schat wat is dit?” Ik: “lieveling rustig, Yves en Hannes...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken