Startpagina Varkens

Tips voor een optimale bescherming van pasgeboren biggen

Begin 2018 startten VIVES en Inagro het Leader-project ‘Tope WROETen in de Westhoek’. Gedurende 3 jaar begeleidden ze tal van varkenshouders individueel om de technische resultaten van hun bedrijf te verbeteren. Ze voerden ook korte praktijkproeven uit. Tijdens een webinar gaf Nathalie Nollet van Inagro tips over de verzorging van biggen.

Op basis van de meest voorkomende vragen hebben VIVES en Inagro protocollen opgesteld. Zo stelden ze ook tips op voor de bescherming van pasgeboren biggen. Nathalie Nollet bespreekt onder andere de biestopname, het spenen, de behandeling van diarree en het vaccineren.

Optimale biestopname

Biestopname is natuurlijk levensnoodzakelijk. Daarbij zijn 3 factoren heel belangrijk: de biestopname, de omgevingscondities, en de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken