Startpagina Pluimvee

Elf beklaagden staan terecht voor fipronilcrisis

De correctionele rechtbank van Antwerpen behandelt vanaf vandaag/donderdag het zogenaamde fipronildossier. Honderden pluimveebedrijven in België en Nederland werden in de zomer van 2017 geblokkeerd nadat in kippeneieren de insecticide fipronil was aangetroffen. Er staan 7 personen en 4 firma’s terecht.

De fipronilcrisis was in heel Europa voelbaar. In ons land alleen al moesten bijna 2 miljoen kippen en 77 miljoen eieren vernietigd worden. Het begon allemaal met een eierbrekerij uit Sint-Niklaas die op 2 juni 2017 het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) verwittigde dat bij een staalname fipronil was aangetroffen in eieren bestemd voor menselijke consumptie.

Fipronil is een chemische stof met een antiparasitaire werking die onder meer gebruikt wordt in dierengeneesmiddelen tegen vlooien en teken bij katten en honden....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken