Startpagina Actueel

249.000 euro voor 4 lokale voedselregisseurs

De Vlaams minister bevoegd voor Plattelandsbeleid keurde 4 projecten rond lokale voedselregisseurs goed, voor een bedrag van 249.000 euro. Die projecten komen voort uit de projectoproep voor lokale voedselregisseurs, waarmee de Vlaamse overheid inzet op het optimaliseren en steunen van de korte keten.

De oproep liep van 27 oktober 2023 tot en met 1 februari 2024. Gedurende die tijd kwamen er 12 voorstellen binnen bij de VLM. Daarvan hebben 4 voorstellen groen licht gekregen voor uitvoering.

De oproep voedselregisseurs zet de korte keten extra op de kaart. De 4 geselecteerde lokale voedselregisseurs krijgen nu steun van de overheid om aan de slag te gaan met hun projecten.

Voedselregisseurs coördineren lokale initiatieven om voedselsystemen op lokaal niveau te versterken. Dat kan gaan om streekvermarkting,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken