Startpagina Akkerbouw

Bemesting na zonsondergang wordt gedoogd, verbod op zon- en feestdagen blijft gehandhaafd

Nachtelijk bemesten zal tot 15 juni gedoogd worden, meldt de woordvoerder van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir op vrijdag 26 april in een persbericht. Hiermee gaat Demir maar gedeeltelijk in op de vraag van Boerenbond, ABS en Bioforum om het verbod om op zon- en feestdagen en na zonsondergang te bemesten tot half juni op te schorten.

Normaal gezien verbiedt het Mestdecreet om meststoffen op te brengen op zon- en feestdagen (uitgezonderd voor kunstmest) en voor zonsopgang en na zonsondergang. Zo moet geur- en geluidshinder op vrije dagen beperkt worden. Inzaaien van gewassen mag dan weer wel uitgevoerd worden, omdat het niet voor deze hinder zorgt.

De Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft op vraag van een aantal landbouworganisaties de Mestbank gevraagd om tot 15 juni nachtelijk bemesten te gedogen en geen actieve controles uit te voeren op het verbod om ‘s...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken