Startpagina Onderwijs

Educatief traject Hogeschool Odisee focust op mentaal welbevinden bij jonge landbouwers

Het mentaal welbevinden van landbouwers staat onder druk. Het aanpakken van deze problematiek is een gedeelde verant-woordelijkheid, waarin ook de hogescholen een rol kunnen spelen. Hogeschool Odisee biedt sinds vorig academiejaar een educatief traject rond mentaal welbevinden aan aan haar landbouwstudenten en doet ook onderzoek over het thema.

De protesten van landbouwers de laatste weken, overal ten lande en daarbuiten, liegen er niet om: onze landbouwsector staat onder druk. Dat laat zich ook voelen in het mentale welbevinden van landbouwers. Het meest recente Landbouwrapport (LARA 2024) geeft aan dat landbouwers gemiddeld minder tevreden zijn over het leven dan de algemene populatie (een score van 6,5 op 10 op algemene tevredenheid met het leven, tegenover een gemiddelde score van 7,3 op 10). Uit het rapport blijkt ook dat de tevredenheid bij landbouwers de laatste 12 jaar enkel afneemt. Dit uit zich ook in een steile klim...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken