Startpagina Paarden

Paarden

Paarden

Trekpaardenkeuring op 1 april te Evergem

Paarden Op Paasmaandag 1 april ging traditiegetrouw een trekpaardenkeuring door te Evergem, ingericht door het jaarmarktcomité Evergem, geflankeerd door de families De Brabander en Van Hoorebeke.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Interessant webinar over het onderhoud van het paardengebit

Paardenhouders kennen de uitspraak ‘No feet, no horse’. Ondertussen werd dit aangevuld met ‘No teeth, no horse’. Het paardengebit kreeg de voorbije jaren meer aandacht en het is onze taak als paardenhouder om ervoor te zorgen dat onze paarden geen last hebben van hun gebit.

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.

Pieter Devos zet de puntjes op de i in Basel

Zij die net naast het podium verzeilden op de recente editie van Jumping Mechelen zetten meteen de puntjes op de i, in de volgende Longines FEI – Wereldbekermanche. We hebben het hier over onze Pieter Devos en zijn Mom’s Toupie de la Roque. Niemand kon in Basel om de supersnelle Belgische combinatie heen.

Minister Brouns bezocht innovatieve paardenkliniek Via Nova

Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie & Landbouw Jo Brouns heeft op 16 januari een werkbezoek gebracht aan Via Nova, een innovatieve paardenkliniek in Bree. De minister kreeg er onder andere een presentatie over een nieuwe techniek om botcystes bij paarden te behandelen. Achteraf volgde een rondleiding en werd er toelichting gegeven bij de werking.

De boeiende wereld van het trekpaard

Op de officiële prijskamp van West-Vlaanderen te Woumen midden oktober werden een hengst en een merrie met afstammelingen voorgesteld onder de stalnaam ‘de ter Couterhove’ van fokker/eigenaar Antoine Van Couter. Op de nationale prijskamp van de vzw Koninklijke Maatschappij van het Belgisch Trekpaard (KMBT) in het voorjaar van 2023 werd Bob de ter Couterhove reservekampioen.

Meest gelezen

Christian Ahlmann en Mandato van de Neerheide oppermachtig in Mechelse Wereldbeker Jumping

Alleen maar sportiviteit en gegund succes kenmerken de ruiters en het publiek in de Mechelse manche van de Longines FEI Wereldbeker. Dit valt ieder jaar weer op en is echt een opsteker voor de sport. Het publiek in Mechelen draagt daar in ruime mate toe bij. Indien een Belg wint, zoals Wilm Vermeir vorig jaar, gaat het dak eraf. De Nekkerhal-bedevaarders weten maar al te goed dat de beste wint en is het geen Belg, dan wordt hem dit van harte gegund.

Nationale prijskamp 2023 op Agribex in Brussel

De Koninklijke Maatschappij Het Belgisch Trekpaard (KMBT) startte het prijskampjaar met een nationale prijskamp tijdens Agriflanders te Gent en eindigde het prijskampseizoen met een tweede nationale prijskamp tijdens Live-stock 2024 op Agribex in Brussel.

De Belgische kampioen wint ook deze competitie

De kogel is door de kerk: Ermitage Kalone is het ‘Landbouwleven Paard van het Jaar 2023’. Een grote verrassing is dat niet. Zelden beheerste een paard de hippische headlines zoals Ermitage Kalone het voorbije jaar.

Kerstmagie en supersterren op Jumping Mechelen

Partner content - Over minder dan een week verzamelen paardenliefhebbers in de Nekkerhal om samen te genieten van topsport, spektakel en gezelligheid op Jumping Mechelen. Met niet minder dan 3 wereldbekers in de spannendste hippische disciplines (jumping, dressuur en mennen) en tal van shows op het programma, belooft het weer een geweldige editie te worden.

Centrale hengstenkeuring Belgisch trekpaard

Na amper een jaar kondigde zich terug een van de belangrijkste evenementen in de trekpaardenwereld aan te Ghlin. Dat wordt ingericht door de regionale afdelingen van het stamboek. Iedere echte fokker - liefhebber is op dat moment al benieuwd naar de gepresenteerde hengsten en wil weten of ze positief of negatief geëvolueerd zijn en wie van de hengsten vanaf 7 jaar een potentiële kans maakt op het nakende Nationaal kampioenschap tijdens de landbouwbeurs Agribex.