Startpagina Recht

Meer klaarheid inzake tractorrijbewijs

In een recent antwoord op een schriftelijke vraag bracht Melchior Wathelet, staatssecretaris voor Leefmilieu, Energie, Mobiliteit en Staatshervorming meer duidelijkheid inzake het tractorrijbewijs.

In dat antwoord stelde de staatssecretaris dat in België rijbewijs categorie G werd gecreëerd op basis van de Europese Richtlijn 2006/126/EG. Met rijbewijs G kan men tractoren besturen in het kader van land- en bosbouw. Wanneer tractoren buiten dit toepassingsgebied worden gebruikt, dan worden de land- en bosbouwtrekkers geklasseerd in de normale door de Europese richtlijn bepaalde categorieën, gebruikmakend van het criterium van hun maximaal toegelaten massa (M.T.M.).

Een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Recht

Wat houden natuurbeheerplannen juist in en wat zijn de gevolgen ervan?

Recht In het Natuurdecreet werden diverse maatregelen en instrumenten ingeschreven met het oog op onder meer natuurbehoud, natuurontwikkeling en natuurbeheer. Een van deze instrumenten betreft het Natuurbeheerplan (hierna ook NBP). Momenteel zijn er zo’n tiental natuurbeheerplannen waarvoor de consultatieperiode (zeg maar het openbaar onderzoek) loopt. Dat vormt een goede aanleiding om wat dieper in te gaan op deze plannen.
Meer artikelen bekijken