Oplossingen tegen droogte in gazons

Om in te spelen op de  waterproblematiek in het voorjaar komt Global Green Seeds nu met ‘Rain-Seed-Dry’ (graszaad gemengd met waterabsorbeerders) en met  ‘Dry Solution Mix’  (waterophoudende korrels).
Om in te spelen op de waterproblematiek in het voorjaar komt Global Green Seeds nu met ‘Rain-Seed-Dry’ (graszaad gemengd met waterabsorbeerders) en met ‘Dry Solution Mix’ (waterophoudende korrels).

Global Green Seeds komt met een product tegen langdurige droogte bij grasvelden, genaamd ‘Dry Solution Mix’. Dit bestaat uit drie componenten die ingewerkt moeten worden bij het inzaaien van nieuwe grasvelden.

De Dry Solution Mix bevat waterophoudende korrels en mycorrhiza. De korrels kunnen tot 500% water opnemen en zorgen zo voor een buffer voor wanneer het gazon om water vraagt. De mycorrhiza in het product zorgen ervoor dat de wortels als het ware naar de korrels worden gezogen en zo het water opnemen. Het middel moet de ontwikkeling van een voldoende sterk wortelgestel stimuleren.

Hiernaast heeft Global Green Seeds het product ‘Rain Seed Dry’ in het gamma: een graszaadmengsel met waterabsorbeerders om de droogte bij gazons beter de baas te kunnen. Het zaadmengsel is samengesteld op basis van droogteresistente grassen. ‘Rain-Seed-Dry’ kan bij het zaaien gewoon ingewerkt worden in de bodem.

De waterabsorbeerders zullen als het ware bij de eerste regenval het water opslaan en bijhouden tot er een droogte aankomt. De wortels worden spreekwoordelijk naar deze korrels gezogen en nemen water op. Na een werking van vijf maanden is het gras sterk genoeg om extreme weersomstandigheden aan te kunnen.

Meer info via Nys NV tel: 014/84.81.40.

Meest recent

Meest recent