Startpagina Actueel

Doe mee aan de Week van de Korte Keten

Van 26 mei tot 3 juni 2018 vindt de eerste Week van de Korte Keten plaats in héél Vlaanderen. Organiseer zelf een activiteit op je bedrijf en geef zo ook persoonlijk mee vorm aan deze speciale week.

Leestijd : 2 min

Na het succes van de Week van de Korte Keten in de provincie West-Vlaanderen wordt deze actieweek in 2018 voor het eerst ook uitgerold in héél Vlaanderen. De initiatiefnemers zijn alle Vlaamse provincies samen met het Departement Landbouw en Visserij, VLAM, de Vereniging van Vlaamse Provincies, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en het Steunpunt Hoeveproducten. De Week van de Korte Keten krijgt de volle ondersteuning van Minister van Landbouw Joke Schauvliege.

Coördinatie bij Steunpunt Hoeveproducten

Het Steunpunt Hoeveproducten coördineert de Week van de Korte Keten.

Een belangrijke taak hierbij is de bundeling van alle activiteiten die zullen plaatsvinden in heel Vlaanderen. Ze worden overzichtelijk weergegeven op de website www.weekvandekorteketen.be in de loop van het voorjaar. In aanloop naar de Week wordt een pr- en communicatiecampagne gevoerd om de Week van de Korte Keten bekend te maken bij het groot publiek.

Wat kan je doen?

Wil jij ook actief meewerken aan de verkleining van de kloof tussen consument en producent ? Wil je ook activiteiten organiseren op je bedrijf tijdens de Week van de Korte Keten ? Graag. Het maakt niet uit op welke schaal je het wilt aanpakken. Elke activiteit is de moeite waard om mee op te nemen op de website.

We geven enkele mogelijkheden ter inspiratie. Let op: je kan zowel activiteiten organiseren om een breed publiek aan te spreken als bijvoorbeeld een activiteit die collega-landbouwers kan inspireren of informeren.

Mogelijke initiatieven

- Organiseer een kookworkshop of proefavond met lokale hoeve- en streekproducten.

- Organiseer samen met andere producenten, gemeenten, scholen en/of verenigingen een evenement waar producten van de boer centraal staan zoals een boerenmarkt, een opendeurdag, een picknick, een proeverij,…

- Zet een uniek en innovatief project rond hoeve- en streekproducten op poten.

- Organiseer een wandeling of fietstocht langs een aantal Korte Keten-boeren met proevertjes op de verschillende stopplaatsen

- Organiseer een lezing rond de voordelen van Korte Keten

Wat eerst?

Kriebelt het al ? Heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact met de provinciale contactpersoon:

- Vlaams-Brabant: weekvandekorteketen@vlaams-brabant.be

- Oost-Vlaanderen: weekvandekorteketen@oost-vlaanderen.be

- Antwerpen: weekvandekorteketen@antwerpen.be

- Limburg: weekvandekorteketen@limburg.be

- West-Vlaanderen: weekvandekorteketen@west-vlaanderen.be

Hij of zij bundelt alle activiteiten uit je provincie en zal je bijstaan met alle mogelijke praktische en organisatorische vragen.

Aan de grote klok

Centraal wordt er een geïntegreerd communicatie- en pr-plan uitgewerkt om de website en de Week van de Korte Keten actief te promoten. Ook de Minister zal zich hier persoonlijk voor engageren. Jullie mogen er op rekenen dat de activiteit op jullie bedrijf actief mee gepromoot zal worden.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken