Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe steun voor groep Derwa

Vijf partners hebben zich verenigd rond het innoverend concept van de netwerkonderneming en zo een nieuwe vleescluster in het oosten van Wallonië te creëren. De voorbije maanden werden exclusieve discrete onderhandelingen gevoerd met de familie Derwa om een herstructurering van groep Derwa te realiseren, meer in het bijzonder de ondernemingen Derwa en Vieille Abbaye.

Leestijd : 3 min

Beide ondernemingen, bakens in het Luikse economische weefsel, zijn al gedurende decennia actief in de vleesverwerking, vooral van varkens- en rundsvlees.

Deze onderhandelingen resulteerden in de ondertekening van een principeakkoord dat op zeer korte termijn de overdracht van 100% van de aandelen van de ondernemingen van groep Derwa aan een Belgisch consortium van overnemers zal mogelijk maken.

Belgian Meat Partners

Dit consortium van industriëlen bouwt zijn geloofwaardigheid op het innoverend concept van de netwerkonderneming dat nog weinig toegepast wordt in België en in Europa.

De partnerondernemingen zijn allemaal actief in de hoofdactiviteiten van de vleesketen met bewezen track record en een solide financiële status.

Naast dit originele gemeenschappelijke project om groep Derwa weer op de rails te zetten, blijven de individuele partnerbedrijven autonoom hun producten en diensten aanbieden aan hun klanten.

Dit consortium van industriële bedrijven, gegroepeerd rond het concept van ondernemende samenwerking, heeft besloten om al zijn professionele expertise ter beschikking te stellen om de herpositionering van groep Derwa in de best mogelijke omstandigheden te begeleiden.

Het consortium, samengebracht onder de naam Belgian Meat Partners, bestaat uit de ondernemingen Groep De Brauwer, Euro Meat Group, Piron-Gotta, Q-Group en Sobemax.

Meerwaarde creëren

De doelstelling is om, dankzij de technische knowhow in de creatie van waarde in de varkens- en rundvleesketen (van productie, over slachten tot uitsnijden eerste snit) van de nieuwe partners, een reële meerwaarde te creëren voor de klanten, medewerkers, leveranciers en aandeelhouders van groep Derwa.

De creatie van deze meerwaarde omvat de toepassing van nieuwe technologieën in de productie, management en logistiek, onderzoek en ontwikkeling, de uitbouw van een performante exportstructuur, zonder daarbij de constante bezorgdheid te vergeten voor de levering van een onberispelijke kwaliteit van producten en diensten aan de klanten.

Van de productie tot de slacht, en vervolgens alle andere stappen in de valorisatie van varkens- en rundvlees, met inbegrip van de opslag en de logistiek, dat zijn de uitdagingen die de nieuwe industriële partners geassocieerd aan de turnaround van groep Derwa met enthousiasme willen realiseren.

Ambitieus investeringsprogramma

Een ambitieus investeringsprogramma, gespreid over de periode 2018-2020, zal groep Derwa toelaten, binnen een nieuwe vleescluster in het oosten van Wallonië, haar productieapparaat stapsgewijs op het niveau van de beste standaarden in de sector te brengen.

Slachthuis Luik

Het succes van deze herpositionering, zowel financieel, operationeel als commercieel, van groep Derwa steunt eveneens op een reorganisatie van de operationele activiteiten van het intercommunaal slachthuis van Luik.

Inderdaad ongeveer 70% van de omzet van het openbaar slachthuis van Luik wordt gerealiseerd met groep Derwa. Een performant slachthuis op de site te Luik is dan ook bepalend voor het succes van dit industriel project.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken