Startpagina Wetgeving

Geen extra keuring of rijbewijs voor tractors van carnavalswagens

Landbouwers die met hun tractors praalwagens trekken tijdens carnaval, moeten daarvoor geen extra keuring doorlopen of een speciaal rijbewijs hebben. De strenge interpretatie van regels die sommige politiediensten hanteren, klopt niet. Dat vernam CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh van minister van Mobiliteit François Bellot (MR).

De afgelopen week was er volgens Van den Bergh heel wat ongerustheid rond de regelgeving op praalwagens. Door een strengere interpretatie van die regelgeving zouden veel carnavalsgroepen zonder chauffeur of tractor vallen. Om met de tractor op het land te werken hebben boeren enkel een rijbewijs G nodig. Willen ze met die tractor ook andere dingen doen naast het veld, zijn er in principe strengere regels.

Maar volgens minister Bellot mogen landbouwvoertuigen voor carnaval wél wagens voorttrekken zonder extra keuring en een rijbewijs C of CE. De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken