Startpagina Melkvee

Verbeterd management met het bodyconditiescoresysteem BCS

Zes melkveebedrijven namen gedurende het afgelopen jaar deel aan een proef met het Bodyconditiescoresysteem BCS. Dit maakt gebruik van een 3D-videocamera die geplaatst wordt in de robot, op de selectiepoort voor of na de robot of ook op de uitgangspoort van een traditionele melkmachine. Na een jaar is de situatie herbekeken en is nagegaan welke kengetallen direct en indirect verbeterd zijn door gebruik van deze camera.

Alle verzamelde gegevens worden doorgestuurd naar het farm management software systeem. Daarnaast is samen met de veehouders besproken hoe zij deze gegevens praktisch konden gaan gebruiken om het management te verbeteren. Op deze zes melkveebedrijven zijn verschillende technische cijfers verzameld voordat zij gestart zijn met het Bodyconditiescore-systeem BCS. Daarna werden deze geëvalueerd. Ook zijn deze technische kengetallen omgezet in economische cijfers. Het economische voordeel kan oplopen tot 56,25€ per koe per jaar....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken