Startpagina Wetgeving

Publieke bevragingen in het kader van Pijler II van het toekomstige GLB

Nu de Europese Commissie de grote lijnen voor het toekomstige Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) uit de doeken heeft gedaan, zijn de voorbereidingen van het nieuwe GLB na 2020 echt op gang getrokken. Daarom organiseert het Departement Landbouw en Visserij een publieke bevraging over de invulling van Pijler II van het GLB na 2020. Iedereen is welkom op 15 februari 2018 in Rillaar of op 22 februari 2018 in Waregem.

Leestijd : 2 min

Al op 29 november 2017 publiceerde de Europese Commissie de grote lijnen voor het toekomstig Gemeenschappelijk Landbouwbeleid na 2020 (zie hiervoor website van de Europese Commissie).

De Vlaamse overheid wil in het kader van het toekomstige plattelandsontwikkelingsbeleid (Pijler II van het GLB) zo goed mogelijk inspelen op de specifieke noden rond de volgende drie thema’s:

1. de Vlaamse landbouw,

2. het milieu gelinkt aan landbouw,

3. het Vlaamse platteland.

Daarom organiseert het Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met het Vlaams Ruraal Netwerk, een publieke bevraging over deze noden.

Tijdens deze publieke bevraging willen we samen met alle geïnteresseerden in kaart brengen welke behoeftes er binnen de Vlaamse landbouw bestaan. Dit evenement staat open voor elke burger/organisatie. Het aantal deelnemers per organisatie kan beperkt worden met het oog op een brede en evenwichtige vertegenwoordiging van alle belanghebbenden.

Interesse in deze publieke bevragingen? Het Departement Landbouw en Visserij ontmoet u graag tijdens de publieke bevraging op 15 februari 2018 in Rillaar, ofwel op 22 februari 2018 in Waregem.

· Meer info en inschrijvingslink voor de publieke bevraging in Rillaar op 15 februari

· Meer info en inschrijvingslink voor de publieke bevraging in Waregem op 22 februari

Lees ook in Wetgeving

Welke juridische acties tegen het stikstofbeleid?

Recht In het Belgisch Staatsblad van 22 februari 2024 verscheen het decreet over de programmatische aanpak stikstof (PAS). Dit zogenaamde stikstofdecreet trad in werking op de dag die volgde op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad. In de pers werd al vanuit verschillende hoeken aangekondigd dat juridische acties zullen volgen. Wij bekijken wat deze juist kunnen inhouden.
Meer artikelen bekijken