Startpagina Melkvee

Peter Koopmans nieuwe CEO Milcobel

Peter Koopmans volgt begin april 2018 Eddy de Mûelenaere op als CEO van Milcobel. Eddy de Mûelenaere (64) schroeft zijn professionele activiteiten terug. Hij zal in april vijf jaar CEO geweest zijn, na in 2013 zelf het stokje overgenomen te hebben van Patric Buggenhout.

Leestijd : 2 min

Milcobel verwerkt jaarlijks 1,5 miljard liter melk en realiseert met tweeduizend medewerkers in acht vestigingen een omzet van meer dan 1 miljard euro.

Tiense Suiker

Peter Koopmans (° 1966) is burgerlijk ingenieur elektromechanica (KU Leuven) en behaalde een MBA aan INSEAD (Fontainebleau, Frankrijk). Hij startte zijn loopbaan bij Denayer Thermal Industries (Willebroek). Vervolgens vervulde hij diverse managementfuncties bij Cockerill Mechanical Industries (Seraing), Tiense Suikerraffinaderij (Tienen) en Südzucker Group (Mannheim, Duitsland). In 2014 ging hij aan de slag bij Milcobel als Operations Director van Milcobel Dairy. Hij speelde een hoofdrol in de operationele verbeteringen in de melkverwerking, in de betere benutting van de capaciteiten en in de optimalisatie van de transformatiekosten. Onder zijn verantwoordelijkheid is ook de nieuwe melkpoederfabriek in Kallo gerealiseerd.

Volgens Dirk Ryckaert, de voorzitter van Milcobel heeft Peter Koopmans niet alleen in operations, maar ook in de uitbouw van een aantal groepsdiensten (R&D, QESH, ICT, …) een belangrijke bijdrage geleverd. “Met daarenboven de realisatie van complexe projecten in Milcobel, heeft hij op korte tijd bewezen dat hij de geknipte man voor deze job is, aldus Ryckaert.

Verder uitbouwen

De Milcobel-voorzitter zag Milcobel onder leiding van Eddy de Mûelenaere verder professionaliseren en reorganiseren. “Er is een ervaren en sterker management aangetrokken, dat samen met de andere werknemers, de performantie sterk verbeterd heeft. Wij zijn er van overtuigd dat Peter dit schitterend werk van Eddy met succes verder zal uitbouwen”, aldus een mededeling.

Een derde van Belgische productie

Milcobel cvba is de grootste Belgische zuivelgroep die 1,5 miljard liter melk - afkomstig van 2.800 melkveebedrijven - ophaalt, verwerkt en commercialiseert. Dit melkvolume correspondeert met meer dan één derde van de totale Belgische melkproductie. De gerealiseerde omzet overtreft 1 miljard euro. De Milcobel Groep beschikt over acht vestigingen in België, Frankrijk en Nederland: Kallo, Langemark, Moorslede, Brugge, Barchon, Schoten, Nieuw-Vennep (NL) en Argentan (F). Alle activiteiten samen stellen ca. 2.000 personen te werk. De activiteiten van Milcobel berusten op een coöperatief bedrijfsmodel. De melkveehouders zijn de coöperatieve vennoten en de rechtstreeks begunstigden van de bedrijfsresultaten. Milcobel valoriseert de melk via een groot gamma aan zuivelproducten die afgezet worden op zowel de Europese als internationale markten: consumentenkaas, industriële kaas, boter en room, melkpoeders, consumptiemelk en drinks in Milcobel – Zuivel, roomijs in Ysco, kaashandel, -verpakking en -versnijding in Dupontcheese en Camal. Het productengamma bestaat uit industriële producten (melkpoeders, mozzarella) enerzijds en consumentenproducten (melkdranken, consumentenkaas, roomijs) anderzijds.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken