Startpagina Aardappelen

Agrovision en PCA bundelen krachten tegen aardappelziekte

De marktleider in teeltregistratie Agrovision uit Nederland en het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) uit België gaan samenwerken. Agrovision lanceert binnenkort zijn teeltregistratiepakket CropVision op de Belgische markt via zijn Belgische dochter CercoSoft.

Leestijd : 2 min

Vanuit het teeltregistratiepakket zal een link gemaakt worden met de perceelsgerichte waarschuwingen die PCA aanbiedt voor Phytophthora en Alternaria. Met de aangekondigde samenwerking verwachten beide organisaties boeren en loonwerkers nog uitgebreider te kunnen ondersteunen bij hun besluitvormingsprocessen rond gewasbescherming in aardappelen.

Voor Agrovision betekent de samenwerking dat het haar CropVision-klanten toegang kan aanbieden tot wetenschappelijk onderbouwde waarschuwingen tegen bladschimmelziekten in aardappelen in Vlaanderen. Voor PCA betekent de samenwerking dat het zijn leden de mogelijkheid biedt om de teeltregistratie, die voor de perceelsgerichte adviezen tegen aardappelziekte moet gebeuren, te doen in het meest performante teeltregistratiepakket.

Agrovision en PCA verwachten veel van de samenwerking. “Voor Vlaamse telers zijn de adviezen van PCA een begrip. We bieden hen de kans om via CropVision toegang te (blijven) hebben tot die vertrouwde informatie die al meer dan 20 jaar zijn deugdelijkheid heeft bewezen.” zegt Karel Heijink, directeur van AgroVision. Bruno Gobin, directeur van PCA, onderstreept het belang van goede teeltregistratie: “De Vlaamse akkerbouwbedrijven worden steeds groter. Het behouden van het overzicht over veel percelen is niet eenvoudig. Teeltregistratie is dan een ideaal hulpmiddel. En die verzamelde informatie helpt ook om onderbouwde adviezen te formuleren waar telers hun profijt mee kunnen doen. Dat biedt kansen voor kennisinstellingen, maar ook voor toeleveranciers.”

Gedeputeerde Alexander Vercamer, voorzitter van de Raad van Bestuur van PCA wijst dan weer op het belang van teeltregistratie voor de verwerkende industrie : “Onder invloed van consumentenorganisaties en publieke opinie eisen steeds meer retailers en restaurantketens inzage in het volledige productieproces, niet alleen in de fabriek, maar ook op wat in het veld gebeurt. Teeltregistratie biedt dan ook kansen voor onze verwerkende industrie en is in die zin belangrijk voor het volledige agrovoedingscomplex.”

PCA

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken