Startpagina Agribex

DGZ maakt winnaars Bioveiligheid Award bekend op Agribex

Op 13 januari dit jaar ging de DGZ Bioveiligheid Award van start. Deze award, waarmee DGZ de veehouders wil aanmoedigen om samen met hun bedrijfsdierenarts na te denken over een (steeds) betere bioveiligheid voor hun bedrijf, wordt uitgereikt in drie categorieën: vleesvee, melkvee en vleeskalveren.

Leestijd : 2 min

Elf maanden, 93 inschrijvingen, 16 geselecteerden, 9 genomineerden en bijna 8000 publieksstemmen later is het op 7 december tijd om op Agribex bekend te maken welk bedrijf wint in zijn categorie.

Bioveiligheid leeft!

Sinds de start groeide de betrokkenheid voor de Bioveiligheid Award gestaag. We kregen enorm veel positieve reacties vanuit het veld en de genomineerden mochten op heel wat sympathie rekenen tijdens de stemronde. Bijna 8.000 mensen kozen voor hun favoriete bedrijf en beslisten zo – samen met de jury – welke vleeskalverhouder, vleesveehouder en melkveehouder met de award naar huis zal gaan.

Dit alles maakt duidelijk dat bioveiligheid écht leeft in de sector en dat elke veehouder zich stilaan bewust wordt van de prominente rol die bioveiligheid speelt voor de gezondheid van de dieren én die van het bedrijf. Als organisator van de Bioveiligheid Award zijn we hier zeer blij om.

Mijn manier van werken

Om blijvend resultaat te boeken, is het een must dat bioveiligheid ingebakken zit in de dagelijkse bedrijfsvoering, want bioveiligheid is geen eenmalige actie. Vandaar de slogan van de award: “Bioveiligheid, mijn manier van werken”. Met een dagelijkse, bioveilige manier van werken zorgt u voor een veestapel in goede gezondheid die optimaal kan produceren. U heeft minder medicijnen nodig voor de dieren, u verhoogt het dierenwelzijn en uw rendabiliteit stijgt. Zo is bioveiligheid een gezonde keuze.

Gelukkig gaat het lang niet altijd om ingrijpende aanpassingen. Ook met kleine ingrepen kunt u soms al heel wat bereiken. Wil u de bioveiligheid op uw bedrijf verder verbeteren? Lees dan zeker de inspirerende tips – groot en klein – op mijnmaniervanwerken.be.

Wie wint de Award?

Met de Bioveiligheid Award wil Dierengezondheidszorg Vlaanderen veehouders met vleesvee, melkvee en vleeskalveren een duwtje in de rug geven om werk te maken van bioveiligheid. Daarom hangt aan de Award ook een geldprijs vast: voor de winnaars in de categorieën vleesvee en melkvee is 3.750 euro weggelegd, voor het winnende vleeskalverbedrijf 1.500 euro.

Nu al nieuwsgierig naar wie de prijs wint? Noteer dan 7 december 2017 in uw agenda want dan worden op Agribex de winnaars bekendgemaakt!

Ook ù kunt winnen!

U bent alle dagen van Agribex welkom op onze gezamenlijke DGZ-MCC stand 3112 in Paleis 3. Daar kunt u terecht voor informatie over bioveiligheid en al uw vragen rond diergezondheid, identificatie en registratie, uiergezondheid en melkkwaliteit. Bovendien kan een bezoek aan onze stand ook ù een prijs opleveren: kom aan ons Rad van Bioveiligheid draaien en maak kans op een waardebon van 25 euro. Dagelijks verloten we drie waardebonnen onder de deelnemers met de hoogste scores.

DGZ

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken